www.spaarrekening.nl

met gemak betrouwbaar sparen

  • thumb toekomst
  • thumb spaarvarken
  • thumb landschap-vooruitzicht

Waarom sparen?

Nederlanders houden van sparen. Sparen voor een eigen huis, sparen voor de oudedag, sparen voor een auto, sparen voor een vakantie, sparen voor een wasmachine of gewoon sparen voor een algemene reserve ofwel het bekende appeltje voor de dorst.

Soms worden sparen verwisseld met beleggen (aandelen, obligaties, onroerend goed). www.spaarrekening.nl beperkt zich tot spaarrekeningen.

Voor uw gemak hebben wij een aantal spaarrekeningen geselecteerd bij degelijke Nederlandse banken die over langere tijd ook daadwerkelijk een relatief hoge rente bieden. De banken zijn meestal dochterbanken van de Nederlandse grootbanken (ING, SNS, ...) en vallen onder het depositogarantiestelsel van de Nederlandse Bank. Het depositogarantiestelsel geeft u een garantie van maximaal €100.000 per rekeninghouder per bank. WestlandUtrecht Bank is bijvoorbeeld een 100% dochter binnen ING-groep. SNS-REAAL is een 100% dochter binnen SNS-groep. ASR Bank is een Staatsbank en eigendom van de Nederlandse Staat.

U geeft uw geld aan de bank en ontvangt in ruil hiervoor een vergoeding: spaarrente.

Bij een deposito krijgt u aan het eind van de vaste looptijd uw inleg vermeerderd met spaarrente weer terug.

Bij een spaarrekening wordt de spaarrente doorgaans 1 maal per jaar in januari uitgekeerd, terwijl bij de spaarrekeningen bij www.spaarrekening.nl uw gehele tegoed dagelijks zonder kosten, boete of wachttijd vrij opneembaar is: sparen met een hoge rente en veel vrijheid.

Wat doet de bank met uw geld? De bank leent uw geld tegen een hogere rente weer uit. Dat kan bijvoorbeeld in de vorm van een hypotheek zijn of een persoonlijke lening of een krediet aan een ondernemer. De bank verdient zo aan de rente-marge: het verschil tussen de rente die de bank ontvangt en de spaarrente die de bank aan u betaalt.

www.spaarrekening.nl: met gemak betrouwbaar sparen.

 

  • logo afm
  • logo-dnb
  • logo-kifid
  • logo-ffp